پرشین طب – مقالات پزشکی | به گزارش پرشین طب؛ تقریبا هر فردی ناراحتیهای معده و دل درد را در یک نقطه تجربه میکند. اما در واقع، هر عضو از شکم میتواند باعث ایجاد این دردها شود. مشکلات مربوط به شکم میتواند کوتاه مدت بوده و گذارا باشد یا اینکه تنها بعد از خوردن غذا خود را نشان دهد. پزشکان میتوانند آزمایشهایی را برای محدود کردن دلایل ایجاد این شکم درد انجام دهند.
۱. سنگ کیسه صفرا:
سنگهای کیسه صفرا سنگی است که در کیسه صفرا یافت میشود. کیسه صفرا یک کیسه کوچک میباشد که در زیر کبد آویزان است و در صورت نیاز صفرا را در مواقع مورد نیاز برای هضم چربی خالی میکند. این سنگها میتواند موجب التهاب گردد و مجرای داخل روده را مسدود سازد. این امر نیز موجب ایجاد درد خواهد شد. دردهای مرتبط با سنگ کیسه صفرا موجب ضربه زدن به سمت راست قسمت فوقانی شکم، به خصوص پس از مصرف وعدههای غذایی چرب میشود. چنین غذاهایی باعث تحریک انقباض کیسه صفرا میگردد. اگر کیسه صفرا ملتهب شود، هر انقباضی تقویت شده و در نهایت موجب ایجاد درد خواهد شد.
۲. پانکراتیت:
التهاب پانکراس باعث ایجاد سوزش و درد در قسمت فوقانی یا وسط شکم میشود. برخی از افراد حتی دردهای شدیدی دارند که به کمر آنها نیز کشیده میشود. شما ممکن است به جلو خم شوید یا به پشت دراز بکشید تا دردتان کمتر شود. این موارد نیز ممکن است به یک درد مبهم، تهوع و استفراغ منجر شود و کمی از درد شما بکاهد. مصرف الکل زیاد میتواند باعث تشدید این گونه دردها شود. در اینگونه موارد اغلب فرد نیاز به بستری شدن خواهد داشت.
۳. بیماری رفلاکس معده:
بیماری رفلاکس معده یا همان GRED میتواند باعث ایجاد درد در قسمت فوقانی معده و قفسه سینه پایین شود. این نوع دردها با نام مستعار سوزش سر دل نیز شناخته شدهاند. دلیل ایجاد این مشکل چیست؟؟ دریچهای که معده را از مری جدا میکند، ضعیف است و اجازه میدهد غذا و اسید داخل معده به سمت بالا بروند. مصرف مقدار زیاد غذا یا انتخاب نوع نامناسب از آن (به عنوان مثال چرب بودن) میتواند این شرایط را بدتر کند. کاهش وزن، دقت در مصرف غذا و داروهایی همچون آنتی اسیدها ، مسدود کنندههای H2، و مهار کنندههای پمپ پروتون، همچنین میتواند کمک کند.
- ۹۴/۱۲/۱۱