پرشین طب – سلامت چشم و گوش | به گزارش پرشین طب؛ باید بدانیم که همه ی سالمندان به مشکل شنوایی گرفتار نمی شوند. اختلالات و بیماری های زیادی ممکن است در سنین بالاتر برای شنوایی سالمندان ایجاد شود. پیر گوشی یکی از آنها می باشد. در این نوشته می خواهیم در مورد پیر گوشی صحبت کنیم و آیا می توان پیر گوشی را درمان کرد؟ در صورتی که به این موضوع علاقه مند هستید تا انتها با پرشین طب همراه باشید.
چرا سالمندان قدرت شنوایی جوان ترها را ندارند؟
بیماری مهمی که در گوش سالمندان دیده می شود، همان کاهش شنوایی است. کاهش شنوایی روی کیفیت زندگی سالمند تاثیر می گذارد. انسان ها در طول سالیان و تقریبا با گذشت هر دهه از عمر، بخشی از سلول های بدنشان را از دست می دهند. اگر سلول ها قابلیت ترمیم داشته باشند، می توانند بازسازی شوند، اما در مورد سلول هایی که قدرت بازسازی ندارند، باید گفت از دست دادن این نوع از سلول ها باعث از دست رفتن کارکرد عضو می شود و یکی از سلول هایی که قدرت بازسازی ندارند، سلول های شنوایی موجود در گوش سالمندان هستند.
آیا از بین رفتن سلول های شنوایی ناگهانی است یا طی سالیان از بین می روند؟
از دست رفتن سلول های شنوایی را در دهه دوم و سوم زندگی مشاهده می کنیم. البته از دست رفتن سلول های شنوایی در جوانان علامتی ندارد، ولی این روند تدریجی است و طی سال ها اتفاق می افتد و در سالمندی سرعت بیشتری می گیرد. درمان پیرگوشی در سالمندانی که عصب شنوایی شان از دست رفته، دارو و جراحی نیست، بلکه باید از سمعک استفاده کنند تاثیر آن ابتدا روی فرکانس های شنیداری است. وقتی درگیری در سلول ها به فرکانس های شنیداری رسید، فرد دچار کاهش شنوایی می شود که اصطلاح پیرگوشی را برای آن به کار می برند.
آیا همه سالمندان الزاما دچار کاهش شنوایی خواهند شد؟
به طول معمول سالمندان از ۷۰ سالگی به بعد درجه هایی از این کاهش شنوایی را دارند، ولی فقط ۴۰ درصد از آنها به وسایل کمک شنوایی نیاز پیدا می کنند.
- ۹۴/۱۰/۲۳